★★★★★ 2-3 år 4-5 år Anmeldelse

Anmeldelse: Tæt på at være den perfekte børnebog

En af de bedste bøger, som du kan finde lige nu. Vi har virkelig brugt tid på at læse den, og vi vender tilbage til den igen og igen.

Der er masser af ting at pege på og snakke om i bogen med den vilde titel Du Iz Tak, som er illustreret af Carson Ellis. Hvad betyder så Du Iz Tak? Who knows. Det er insektsprog. Og selvom du ikke forstår det, så det er fint, for du forstår, hvad de mener.

Bogen løber over et år, og det dejligt simple plot foregår omkring en plantespire, der vokser op af jorden og bliver til en blomst, for så at visne og blive dækket af sne.

Og der er virkelig liv omkring den lille plante, som vokser ved siden af en træstamme. Der er tre venner, en mariehøne og et par fluer, som finder spiren, og i takt med at den vokser, bygger de hus og terrasse på de stadigt større blade, hvor de slænger sig, drikker cocktail og læser bøger.

Der er også den gamle larve og hans piberygende larvekone, bien, sneglen, natsværmeren, myrerne og alle de andre insekter. De hygger sig. Indtil en dag, hvor edderkoppen kommer.

Det er helt utroligt fine og detaljerede illustrationer af det lille stykke natur. Den her bog skal du have. Og du skal give den som gave. Den er fin fra to år og mange år frem.

Bogen er også kommet i en dansk oversættelse af instektsproget, hvor den har titlen Ma æ dat.

Du Iz Tak
Carson Ellis
Caldecott Honor Book

Alder: Fra cirka 2 år og flere år frem
★★★★★

0 kommentarer på “Anmeldelse: Tæt på at være den perfekte børnebog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *