★★★★ 4-5 år Anmeldelse

Anmeldelse: Fantastisk forskellige familier

★★★★☆ Skøn bog om alle de måder, som vi kan være familier på i dag.

Det begynder med en stamtavle for bogens forfatter og illustrator, der hedder Karla. Her er billeder af hele familien. Fars kæreste Anja, bonus mormor Anna-Lisa, Tante Lars, bonus moster Marie og så et væld af onkler, tanter, søstre, kusiner og så videre.

For i dag er en familie mange ting. En familie kan også være cirkus-artister, der bor i en campingvogn, to mødre som bor med deres børn ved Vejle Fjord eller Astas mor, der får sommerfugle i maven om foråret og håber, at hun finder en mand.

Eller som det er hjemme hos Aya, hvor alt er, ‘som det plejer/her får de madder med mayo og rejer./Hver dag er fyldt med de samme rutiner/…Nogle vil helt sikkert kalde det kedeligt/ men Aya synes, det er trygt og fredeligt.’ High five og kip med hatten til Onkel Danny, der som Aya også holder af hverdagen.

Bagerst i bogen er der så plads til at lave en stamtavle over din helt egen familie. Og det er jo spændende at se, hvordan sådan en ser ud.

Læs bogen højt som små historier lavet på vers. Og brug den til at snakke om, hvad køn og familier egentlig er. Det er fine tekster og fabulerende illustrationer i ‘Vores fantastisk forskellige familier’ af Karla Nor Holmbäck.

★★★★☆

Køb bøgerne på Gyldendal eller Saxo.

Alder: Fra cirka fire år.

Børn bog billedbog familier 01

Børn bog billedbog familier 02

Børn bog billedbog familier 03

Børn bog billedbog familier 04

Børn bog billedbog familier 05

Børn bog billedbog familier 06

Børn bog billedbog familier 07

Børn bog billedbog familier 08

0 kommentarer på “Anmeldelse: Fantastisk forskellige familier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *