★★★★★ 2-3 år Anmeldelse

Anmeldelse: Den fortabte ugle-unge

Den går rent ind. Jeg ved ikke hvor mange gange, at vi læste den i løbet af de første par dage.

Den lille ugle-unge sidder i sin rede med sin mor. De sover. Men ugle-ungen får overvægt og falder ud af reden med store øjne og et “uh-oh”.

Ugle-ungen lander på jorden, hvor det venlige egern vil hjælpe med at finde moren. Men hvordan ser hun ud? Hun er meget stor, fortæller ugle-ungen. Jeg ved det, udbryder egernet. Men det er en bjørn, som de løber hen til. Og de lange ører sidder på en kanin og de store øjne på en frø. Til sidst finder de dog moren.

“A bit lost” er en lille og skøn papbog (omend der dog er mange andre børnebøger over temaet med jeg-bliver-væk-fra-mor). Teksten er klar og med god rytme. Illustrationerne er lige så klare og med fantastiske ansigtsudtryk på dyrene.

Bogen, som er for de cirka to-årige og frem, er oversat til alt fra sibiriske sprog over farsi til norsk og svensk. Men desværre ikke dansk. Opdateret: Og den findes faktisk på dansk. Heldigvis har Jensen & Dalgaard allerede hevet den til Danmark, hvor du kan købe den med titlen “Lidt Væk”.

Det skal dog – som altid – ikke afholde dig fra at tjekke den ud. Vi har tonsvis af bøger på engelsk, og når du lige har prøvet det første gang, så kører det.

Chris Haughton har i øvrigt skrevet et fint indlæg på sin blog om, hvordan han lavede bogen.


 A Bit Lost / Lidt Væk

Chris Haughton

Walker Books

Jensen & Dalgaard

Alder: fra cirka 2 år

★★★★★

Børnebog anmeldelse ugle 01

Børnebog anmeldelse ugle 02

Børnebog anmeldelse ugle 03

Børnebog anmeldelse ugle 04

Børnebog anmeldelse ugle 05

0 kommentarer på “Anmeldelse: Den fortabte ugle-unge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *