★★★★ 4-5 år Anmeldelse Børnebøger

Anmeldelse: Bare numser og deller

★★★★☆ ‘Det der ligner mormor’, siger den 4-årige og peger på en af kvinderne i omklædningsrummet. Godt så. Der er bare billeder af ens svigermor, som man ikke vil have ind i hovedet.

Bogen med de bare numser er en af dem, som vi tit læser højt sammen. Den 4-årige er godt underholdt. (Og det var faren også indtil for nyligt.)

Det er lørdag morgen, og Mira flyver ud af sengen. Hun skal nemlig i svømmehallen med sin mor og far. Og i dag skal hun endda selv hoppe ud i det store bassin. Helt alene.

Moren og Mira kommer ind i omklædningsrummet, hvor der er masser af numser. Store, små, runde, firkantede, hvide, brune, rynkede og nuttede. Der er også masser af bryster at kigge på. Og tissekoner over det hele. Med knurhår eller skægstubbe.

Efter omklædningsrummet skal faren vise, hvordan man hopper fra den helt høje vippe. Og det går selvfølgelig galt for den blævremavede familiefar.

Men det hele ender godt med en sej Mira, der redder farens bortsvømmede badebukser og med en håndfuld god lørdagsslik i kiosken på vej hjem.

Historien om familiens tur i svømmehallen virker lidt fortænkt. Som en undskyldning for at vise de naturlige og nøgne kroppe. At det idealistiske er gået forud for historien.

Og der er noget med oversættelsen af Bare Numser fra Carlsen. For eksempel der, hvor faren og Mira sidder i et boblebad, og de andre badende skuler surt til dem, og der i teksten blot står, at det er dejligt at slappe af efter hoppet. Altså, hvorfor er de sure?

Men bogen får en klar anbefaling. Ja, den er PC. Men den vinder ved, at den giver den gas på den helt almindelige og realistiske nøgenhed.

At den i en tid med urealistiske kropsidealer viser den naturlige, afslappede, kvabsede og dellede krop, som de fleste af os m/k går rundt med.

Når det er sagt, så taler den 4-årige helt naturligt om de der balder og babser. Det vi ofte bruger mest tid på er at tale om lørdagsslik.

Så bogen med bare numser og lørdagsslik bliver helt sikkert ved med at køre i rotation herhjemme.

 ★★★★☆

Køb bogen på Carlsen eller Saxo.

Alder: Fra cirka tre år

Billedbog børn bog anmeldelse 3 4 5 6 år 00

Billedbog børn bog anmeldelse 3 4 5 6 år 01

Billedbog børn bog anmeldelse 3 4 5 6 år 03

Billedbog børn bog anmeldelse 3 4 5 6 år 04

Billedbog børn bog anmeldelse 3 4 5 6 år 05

Billedbog børn bog anmeldelse 3 4 5 6 år 06

Billedbog børn bog anmeldelse 3 4 5 6 år 07

0 kommentarer på “Anmeldelse: Bare numser og deller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *