★★★★★ 2-3 år 4-5 år Anmeldelse

Anmeldelse: Årets smukkeste bog

★★★★★ Pletskud. Det her er en af de smukkeste bøger, jeg har læst. Og datteren på snart fire år er betaget og bliver fanget af de fantastiske illustrationer og den skarpe fortælling.

Der var engang en mand, der mente, at han ejede alt. ‘Du er min’, sagde Fausto til blomsten, fåret, træet og bjerget. Og de føjede ham. Men det går galt for Fausto, da han sætter sig i en båd for at sejle ud og gøre havet til sit.

Fausto er en opblæst og selvtilfreds type med stribet habit og stor moustache. Og han vil eje naturen. Hvis ikke den gør, som han vil, så råber og skriger han ad den. Men selvfølgelig kan man ikke tæmme naturen og eje den.

Der er mange lag i bogen, og en tre-årig forstår selvfølgelig ikke dem alle. Og derfor er det en af den slags bøger, som kan vokse med dig. Så kan man senere tænke over de store spørgsmål og for eksempel finde ud af, hvordan Jeffers har ladet sig inspirere af tyske Faust og bag i bogen sender et shout out til min forfatter-helt Kurt Vonnegut.

Der er smæk på Oliver Jeffers streg og farver, og han udnytter til fulde rummet på det hvide papir. Denne gang har han også brugt den gode, gammeldags teknik med litografier og sat den stærkt koncentrerede tekst med bly. Det bliver ikke mere levende. Det bliver ikke bedre.

★★★★★  Oliver Jeffers

Køb bogen på Forlaget Carlsen eller Saxo.

Alder: Fra cirka tre år

Gode børnebøger billedbog anmeldelse fausto 01

Gode børnebøger billedbog anmeldelse fausto 02

Gode børnebøger billedbog anmeldelse fausto 03

Gode børnebøger billedbog anmeldelse fausto 04

Gode børnebøger billedbog anmeldelse fausto 05

Gode børnebøger billedbog anmeldelse fausto 06

Gode børnebøger billedbog anmeldelse fausto 07

0 kommentarer på “Anmeldelse: Årets smukkeste bog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *